© 2017 by Vergeet niet de Hoekjes. 

February 8, 2018

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Indebuurt krijgt in de gaten dat er iets ging gebeuren

February 1, 2018

 

Een vuilnisbak, lantaarnpaal of bushokje: het zijn vaak niet de allermooiste dingen die je tegenkomt in de stad. In Utrecht krijgen zeven van dit soort objecten, zogenaamd straatmeubilair, een make-over. En dat is vet!

 

Over de vuilnisbak voor de WE aan het Vredenburg is een soort tent gespannen. Een man en een vrouw zijn druk in de weer met spuitbussen. De vuilnisbak zelf is van een viezig ding veranderd in een kleurrijk graffitikunstwerk. Wat is hier aan de hand…? Nou, de vuilnisbak is een van de zeven objecten in de stad die onder handen genomen wordt door jonge, Utrechtse kunstenaars.

 

Utrechtse hoekjes
Het project 'Vergeet niet de Hoekjes' is een initiatief van studenten Kunst & Economie en de Gemeente Utrecht. Ieder object dat aangepakt wordt krijgt een ander thema. De vuilnisbak bij het Vredenburg ligt bijvoorbeeld vlakbij het regenboog-zebrapad en heeft daarom een LBHT-thema gekregen.


Wandelroute

Anne Melinga studeert aan de HKU en heeft het project bedacht en opgezet. “De komende twee weken worden alle zeven objecten onder handen genomen”, vertelt ze. “Ik kan ze nog niet allemaal verklappen, maar je vindt ze in ieder geval in de binnenstad en het stationsgebied.” Op vergeetnietdehoekjes.com kun je vanaf 11 februari alle kunstwerken vinden. Anne: “We willen ook heel graag een wandelroute maken langs alle werken. Die komt straks ook op de website te staan.”

 

Bekijk het hele artikel op:

https://indebuurt.nl/utrecht/nieuws/vet-7-random-objecten-in-de-binnenstad-krijgen-een-make-over~46768/

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square